WEBSHOP

Wie of wat is Banzeiro?

Banzeiro is de rockende golfslag van een boot of kano op de Amazone. Banzeiro is een website die aandacht vraagt voor de Amazone als belangrijk klimaatcontrolecentrum van de wereld. Banzeiro is voor jou als lezer gratis.

In tegenstelling tot veel anderen heeft Banzeiro geen betaalmuur. Wij willen onze informatie zo open mogelijk en voor iedereen beschikbaar houden. De onafhankelijke, onderzoeksjournalistiek van Banzeiro kost echter veel tijd, geld en hard werken om te produceren. Maar we doen het omdat we geloven dat ons perspectief belangrijk is – en omdat het misschien ook jouw perspectief is.

Koop een foto en steun Banzeiro

Omdat wij volledig onafhankelijk werken en geen binding hebben met de zogenoemde Mainstream Media (MSM), komen wij niet in aanmerking voor ondersteuning van fondsen voor onderzoeksjournalistiek. Voor financiële ondersteuning zijn wij volledig aangewezen op onze lezers. Met hun hulp hebben wij in 2017 en 2018 twee onderzoeksprojecten succesvol kunnen afronden: “Kantelende Amazone” en “Amazone onder vuur”. Een derde project, “Amazone: Groene kathedraal”, over de veranderende krachtsverhoudingen in het Amazonegebied en de gevolgen daarvan voor mens en milieu, gaat binnenkort van start. Wij spreken de wens uit dat onze lezers ons daarbij weer zullen ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld door de aanschaf van een foto. Een jaar lang wordt er op deze pagina’s iedere maand een andere Amazonefoto te koop aangeboden. Deze wordt gedrukt op hoogwaardig fotopapier (Fujicolor Crystal Archive Digital Paper Type DPII) van 30:45 centimeter (inclusief witrand). De foto kost €47,50 en word je stevig verpakt en kosteloos toegezonden. Met jouw aankoop steun je Banzeiro en haal je voor een relatief klein bedrag een originele Amazone impressie in huis. Bestellen van de foto “Canoeiro” kan onderaan deze pagina.

 

Canoeiro – Fujicolor Crystal Archive Digital Paper Type DPII 30:45 cm

Liever een andere foto? Click op de foto van je keuze.

Musici inheemse volken Alto Rio Negro (Negrorivier)

Rio Negro (Negrorivier)

Canoeiro Lago Juma

Pedro Inácio Pinheiro, algemeen kapitein van het Ticuna volk, wijst zijn kleinzoon het Amazonewoud (2000)

Koop hier “Canoeiro” en help onze onafhankelijke berichtgeving over de Amazone. Liever een andere foto? Click hierboven op de foto van je keuze.

Met iDEAL kun je via de beveiligde omgeving van je eigen bank de golfslag van Banzeiro ondersteunen. Dank je.

Totaal: € -